"Bogdanović pored LeBrona? O moj Bože, pa to bi bilo pravo oružje"

Hoće li Lakersi poslušati Windhorsta?

"Bogdanović pored LeBrona? O moj Bože, pa to bi bilo pravo oružje"

Edmir Škorić

Kyle Kuzma mučio se s povredama na početku ove sezone, ali nije isključeno da ga Los Angeles Lakersi trejduju u narednom periodu.

Kuzma je propustio četiri utakmice na početku sezone nakon što je ljetos zadobio povredu stopala dok je nastupao za Sjedinjene Američke Države na Svjetskom prvenstvu.

Ukupno je za Lakerse odigrao 20 utakmica i na prosjeku je od 11,1 poena i tri skoka, no nije na zavidnom nivou i u Staples Centru su imali velika očekivanja, bez obzira što se nalazi u sjenu LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa, koji su ipak prve napadačke opcije tima iz Los Angelesa.

Njegova minutaža je smanjena u odnosu na prošlu sezonu i to isključivo jer je manje efikasan, a Lakersima, ako žele do titule, treba nekoliko raspucanih igrača osim Jamesa i Davisa.

Brian Windhorst iz ESPN-a ponudio je hipotetički scenarij za Lakerse.

"Trgovao bih Kuzmu za Bogdana Bogdanovića. On je ograničen slobodan agent, ali nije starter u Sacramentu koji se također oslanja uglavnom na Buddyja Hielda i Harrisona Barnesa. Bogdanovića staviš pored LeBrona. O moj Bože, pa to bi bilo pravo oružje. To je tip kojeg treba dovesti u zamjenu za Kuzmu", objavio je Windhorst.

Sada ostaje da se vidi hoće li ga Lakersi poslušati i hoće li na kraju dovesti nekadašnjeg sjajnog bek šutera beogradskog Partizana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi