Veliki preokret Clevelanda, Milwaukee slavio bez Teletovića

NBA liga

Veliki preokret Clevelanda, Milwaukee slavio bez Teletovića

U noći sa ponedjeljka na utorak odigrano je devet utakmica u NBA ligi.

Portland je na svom parketu savladao Denver rezultatom 99:82 uz 17 poena Jusufa Nurkića, a drugi bh. košarkaš Mirza Teletović nije nastupio za svoj Milwaukee zbog povrede koljena. Bucksi su kao domaćin savladali Memphis rezultatom 110:103, a najefikasniji je bio Antetokounmpo sa 27 poena.

Sjajan meč odigran je u Madison Square Gardenu, gdje je Cleveland velikim preokretom došao do pobjede nad New Yorkom rezultatom 104:101. Domaći su nakon prvog poluvremena vodili sa 51:38, a krajem treće četvrtine su imali čak +23. Ipak, posljednja četvrtina je u potpunosti pripala Cavsima koji su u njoj ubacili čak 43 poena (43:25), te na kraju došli do preokreta.

LeBron James je predvodio Cleveland sa 23 ubačena poena, 12 asistencija i devet skokova, Korver je postigao 21 poen a Hardaway iz New Yorka je meč završio za 28 poena.

Uspješni su bili i košarkaši Golden State Warriorsa, koji su na svom terenu savladali Orlando Magic rezultatom 110:100. Najefikasniji igrač utakmice bio je Kevin Durant sa 21 poenom, dok je Nikola Vučević postigao jedan poen manje.

U ostalim utakmicama, Washington je bio bolji od Sacramenta sa 110:92, New Orleans od Atlante 106:105, Lakersi od Phoenixa 100:93, Minnesota od Utaha 109:98, a Philadelphia od Clippersa 109:105.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi