Veliki preokret Mega Bemaxa za slavlje u Zadru
Mlada ekipa Mega Bemaxa večeras je slavila u zadarskom Višnjiku preokrenuvši u posljednjih par minuta -8 u +4.

Mladi Beograđani veliki su hit u ABA ligi ove sezone

Veliki preokret Mega Bemaxa za slavlje u Zadru

Košarkaši Mega Bemaxa večeras su šokirali zadarski Višnjik nakon što su furioznom završnicom u kojoj su deficit od osam koševa pretvorili u konačnih +4 i slavili sa 84:80. Ovo je bila šesta pobjeda iz sedam utakmica košarkaša Dejana Milojevića. 

Ništa nije slutilo na slavlje gostiju, posebice prva četvrtina koju su Zadrani uvjerljivo dobili sa 27:15. Ipak, gosti se ne daju i drugi period dobivaju s osam koševa prednosti pa Zadrani na odmor idu s neuvjerljivih četiri razlike.

Opet je domaćin zaigrao bolje u trećem periodu i pred sami ulazak u završni period ekipa Ante Nazora je vodila sa naizgled sigurnih 10 razlike. U zadnjih dvije i pol minute ovog susreta ekipa Zadra vodila je rezultatom 80:72 i potpuno se ugasila a beogradski mladići su s uraganskih 12:0 u završnici pregazili Zadrane i odnijeli im ispod nosa skoro već upisane bodove.

Mushidi s 18 poena i Goga Bitadze koji je skoro cijelo drugo poluvrijeme igrao s 4 osobne pogreške sa 13 bili su najbolji kod Mege, a Mokoka je dodao 10. Little s 22 i Božić s 13 koševa predvodili su šokirane domaćine koji su sada na omjeru 2-5.

Top Komentari

nickizedostizeko
Šesta Bernardiću
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti