Cibona razbila Zadar
Foto: ABA

Zadrani nemoćni u Zagrebu

Cibona razbila Zadar

E. Dindić

Košarkaški Cibone u okviru domaće lige na svom terenu bili su bolji od Zadra sa 76:55.

Vukovi su u prvom periodu stvorili veliku prednost, te nakon 10 minuta rezultat je glasio 27:11. U nastavku su samo održavali tu prednost, koja je na kraju iznosila velikih +21. Na kraju i više nego ubjedljivih 76:55.

Cibonu je predvodio Ivan Novačić sa 13 poena , dok je Johndre Jefferson dodao 10 poena i 10 skokova. Bolji od ostalog u Zadru bili su Malcom Grant sa 10 poena, dok je Šime Špralja susret završio sa 9 poena.

Bila je ovo četvrta pobjeda Cibone iz isto toliko utakmica u hrvatskoj Premijer ligi, dok je Zadar na omjeru od dvije pobjede i dva poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije