Veliki talenti turske košarke Yigitcan Saybir i Sehmus Hazer izlaze na NBA draft

Košarkaši Bandirme i Efesa

Veliki talenti turske košarke Yigitcan Saybir i Sehmus Hazer izlaze na NBA draft

Trenutno dva najveća talenta turske košarke Yigitcan Saybir i Sehmus Hazer ove će godine najvjerovatnije izaći na NBA draft. 

Bandirmin košarkaš Yigitcan Saybir i Efesov Sehmus Hazer jako su blizu odluke da se prijave na predstojeći NBA draft. 

21-godišnji Hazer ove je godine na sebe skrenuo pozornost odličnim nastupima u FIBA-inoj Champions League gdje je bilježio 9,9 poena, 2,9 skokova, 2,2 asistencije i 1,5 ukradenu loptu po utakmici dok je u turskom prvenstvu u prosjeku bilježio 7,6 koševa, 2,5 skokova i 1,5 asistenciju po meču. 

Sabyr, također 21-godišnjak već je treću sezonu u prvom timu Anadolu Efesa i u ovoj sezoni je na 4,9 poena i 2,2 skoka u turskom prvenstvu. Također, Ataman mu je u ovoj sezoni davao i prigodu u Euroligi. Sva košarkaška natjecanja u Turskoj, Euroligi i NBA su prekinuta, pa će vjerojatno i draft koji je planiran za 25.06. također biti prolongiran. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi