Veliki udarac za Utah Jazz: Gobert van stroja
Foto: EPA

Francuski centar mora na nešto dužu pauzu

Veliki udarac za Utah Jazz: Gobert van stroja

Sjajni centar Utah Jazza Rudy Gobert je u noći sa petka na subotu dobio neugodan udarac u duelu sa Miamijevim Dionom Waitersom, te će neko vrijeme odustvovati sa parketa.

Navodno će Gobert van stroja biti od četiri do šest sedmica zbog kontuzije kosti desnog koljena, saopštava novinar The Verticala Shams Charania.

Do povrede francuskog centra je došlo kada je na njega, u padu, natrčao košarkaš Miamija Dion Waiters, a mnogi, pa tako i sam Gobert, smatraju da se radilo o "prljavom" potezu playmakera ekipe Heata.

"Bolje je nego što je izgledalo na snimku. Mislim da je to bio prljav potez, ali to nije važno, važno je da kao ekipa nastavimo napredovati i pobjeđivati", prokomentarisao je Gobert.

Gobert je u 12 utakmica nove sezone u prosjeku bilježio 13.9 poena, 10.5 skokova i 2.5 blokada, a njegov nedostatak u narednom periodu ekipa Jazza će vjerovatno pokušati nadomjestiti rotiranjem Ekpea Udoha, Derricka Favorsa i Jonasa Jerebka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi