Vesely vodio Fenerbahče do teške pobjede protiv CSKA

Euroliga, 8. kolo

Vesely vodio Fenerbahče do teške pobjede protiv CSKA

E. Ganibegović

Košarkaši Fenerbahčea su u derbiju osmog kola Eurolige na gostujućem parketu slavladali CSKA Moskvu rezultatom 93:95.

Turski gigant je mnogo bolje ušao u meč pa je tako nakon 10 minuta igre imao 11 poena prednosti. Nastavili su gosti sa boljom igrom i početkom druge dionice, te su u jednom momentu imali visoko vodstvo od 18 poena razlike. Nakon toga uslijedila je kvalitetnija igra domaćina koji su do kraja prvog poluvremena uspjeli da zaostatak smanje na pet poena razlike pa se na odmor otišlo rezultatom 41:46.

CSKA je sjajno otvorio treću dionicu i u potpunosti preokrenuo meč u svoju korist. Igralo se koš za koš, ali domaćini su poslije tri dionice imali minimanlnu prednost od dva poena razlike.

Održavali su košarkaši iz Moskve svoje vodstvo tokom posljednje dionice, međutim Fener se nije predavao pa je bio za petama domaćinima. Gosti su pred kraj zadnje četvrtine zaigrali bolje i tako prešli u minimalno vodstvo, ali CSKA se vraća i vodi utakmicu u produžetak.

Neizvjesnost se nastavila i u produžetku gdje se igralo koš za koš, ali ekipa iz Turske je pokazala više i stigla do pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sergio Rodriguez je bio najbolji pojedinac kod domaće ekipe sa 20 poena, dok je na drugoj strani sjajnu partiju pružio Jan Vesely koji je brojao do 31.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi