Ludnica u Istanbulu: Olympiakos bolji od Fenera

Nakon produžetka

Ludnica u Istanbulu: Olympiakos bolji od Fenera

E. Čaušević

Fantastičnu utakmicu večeras su odigrali Fenerbahče i Olympiakos u okviru sedmog kola grupne faze Eurolige.

Navijači u Istanbulu večeras su mogli pratiti fantastičnu košarkašku predstavu, a nakon produžetka pobjedu je upisao grčki tim koji je slavio sa 90:83. Olympiakos je tako prekinuo niz od dva vezana poraza vjerovatno na najslađi način. Koliko su navijači uživali najbolje pokazuje i činjenica da su košarkaši obje ekipe na kraju dobili aplauz.

Od samog početka ovaj meč bio je izjednačen, a nakon prvih deset minuta Olympiakos je vodio sa 18:17. No, druga četvrtina je u potpunosti bila u znaku Fenera koji je na pauzu otišao sa deset poena prednosti (40:30). Iako se činilo da će Fener do treće vezane pobjede na kraju se to nije desilo.

Olypiakos je uspio ekspresno da se vrati u meč, te dođe do prednosti u posljednjoj četvrtini. Grčki tim je vodio i šest razlike pred sami kraj, ali su domaći uspjeli da se vrate i ovaj sjajni meč odvedu u produžetke. No, Olympiakos je bio mnogo jači u tih pet minuta, te je na kraju bez problema slavio sa 90:83.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Georgios Printezis sa 19 poena, dok je tri manje dodao Papanikolaou. U ekipi Fenerbahčea istakao se James Nunnally sa 24 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije