Div od 220 centimetara i 18 godina postaje nezaustavljiva mašina
Foto -EPA

Nevjerovatan je

Div od 220 centimetara i 18 godina postaje nezaustavljiva mašina

M. Šljivak

Talentovani francuski košarkaš Victor Wembanyama (18) momak je o kojem bruji svijet. Ovaj 18-godišnjak visok 220 centimetara polako ali sigurno postaje velika zvijezda, a to je još jednom ove sezone pokazao u utakmici između njegovog Metropolitansa i Limogesa u francuskom prvenstvu.


Victor Wembanyama velika je zvijezda u najavi. Talentovani Francuz ima 18 godina, visok je 220 centimetara i težak samo 95 kilograma, ali radi istinska čuda na parketu.

On je jučer u utakmici francuskog prvenstva protiv Limogesa zaista blistao. Ubacio je 33 poena, a imao je 12 skokova, četiri asistencije i tri blokade.

A na terenu ovaj momak izgleda čudesno. Iako je visok 220 centimetara na parketu izgleda poput playmakera.

Kontrola lopte koju posjeduje je fenomenalna. Šut s distance također je izvrstan i nije nikakvo čudo što mnogi vjeruju da će Victor Wembanyama biti prvi pik drafta 2024. godine.

Hype oko ovog momka je ogroman. Svi ga vide kao još jednu veliku NBA zvijezdu iz Evrope i vidjet ćemo hoće li sve prognoze ostvariti.

Oglasi

Raspon ruku ovog 18-godišnjaka je nestvarnih 244 centimetara, a kada podigne ruke u njemu je gotovo tri metra visine. Ima jasan cilj u košarci.

"Uvijek pokušavam napraviti nešto što niko drugi nije. Za sada mi to ide dobro. Cilj mi je da budem originalan i nešto što nikada ranije niste vidjeli", rekao je Wembanyama.

Victor dolazi iz sportske porodice u kojoj je otac bio skakač u dalj, a majka i sestra su košarkašice. Prethodno je trenirao judo i fudbal, ali se na kraju zbog visine odlučio na košarku.

Ove sezone u dresu Metropolitansa briljira. Na prosjeku je od 21.3 poena, gotovo devet skokova i 2.4 blokade po meču.

Momak je zaisa nestvaran i pitanje je samo koliko će uspjeti napraviti u karijeri.

Top Komentari

DadiG
O ovom momku čitav svijet bruji mjesecima a vi tek ga sada pominjete. Nema prostora od Wande, Shakire, Dillete i uličnih tuča
9 1
Milfhunter
Ako izdrže koljena kad nabaci mase, velika zvijezda sigurno, al bojim se da ne bi imao problema kao i slicni igraci te visine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi