Nurkića i saigrače je uništila nova NBA zvijer - nije bilo šanse da ga zaustave

Velika partija Francuza

Nurkića i saigrače je uništila nova NBA zvijer - nije bilo šanse da ga zaustave

Edmir Škorić

Izuzetno talentovani Victor Wembanyama pružio je monstruoznu partiju u pobjedi San Antonio Spursa na gostovanju kod Phoenix Sunsa (132:121). 

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić odigrao je 18 minuta za Sunse u duelu protiv Spursa i imao je skroman učinak od sedam poena, tri skoka i dvije asistencije. U njegovoj ekipi najbolji je bio Kevin Durant s 28 poena.

No, Sunsi nisu pronašli način da zaustave francusko čudo Wembanyamu koji je ubacio 38 poena uz 10 skokova i najzaslužniji je za trijumf ekipe Grega Popovicha.

Ove ekipe igrale su i prije dva dana i tada je San Antonio također slavio, a i tada se igralo u dvorani u Phoenixu. Nurkić je imao mnogo bolji učinal u tom duelu sa 12 poena i 12 skokova, a Wembanyama je bio dosta skromniji nego sinoć sa 18 poena i 8 skokova.

New Orleans Pelicansi su trijumfovali sa 125:116 protiv Detroit Pistonsa uz sjajnu partiju McColluma koji je ubacio 33 poena, a na visini zadatka bio je i Jonas Valanciunas sa 23 ponea i 13 asistencija.

Pelicansi su slavili iako su odmarali Ingram i Zion Williamson. U redovima Pistonsa Cunningham se izdvojio od ostalih sa 22 poena i 11 asistencija.

Joel Embiid je sa 28 poena i 13 skokova vodio Philadelphia Sixerse do 114:99 trijumfa nad Toronto Raptorsima, dok je Orlando u neizvjesnom meču, rezultatom 115:113, došao do pobjede u gostima kod Utah Jazza.

Banchero sa 30 ponea i devet skokova prvo ime Orlanda i kompletnog meča, dok je Markkanen ubacio 22 kod domaćih, a 21 Clarkson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi