Vijesti o Gordićevoj povredi: Da li će biti spreman za mečeve reprezentacije?

Bh. košarkaš se povrijedio u duelu Partizana i Virtusa

Vijesti o Gordićevoj povredi: Da li će biti spreman za mečeve reprezentacije?

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Vedran Bosnić je prije tri dana saopštio spisak igrača na koje računa u predstojećim mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Podsjetimo, naša selekcija 21. februara gostuje kod reprezentacije Litvanije, dok će tri dana kasnije u tuzlanskom Mejdanu ugostiti Grčku.

Na spisku se našao i naš sjajni playmeker Nemanja Gordić, međutim on je samo nekoliko sati nakon što je Bosnić pročitao imena reprezentativaca, zaradio povredu.

Gordić se povrijedio u duelu svog Partizana i Virtusa u Bolonji i to nakon što je poslije šuta doskočio na nogu Miloša Teodosića.

Bh. košarkaš je s bolnom grimasom napustio igru, a mnogi su se zabrinuli da će morati na dužu pauzu. Međutim, to možda i ne bude slučaj.

Mediji u komšiluku su optimistični da će Gordić biti spreman obući dres Partizana narednog vikenda kada se igra Kup Radivoja Koraća - nakon što je "Žurnal" saopštio da je sa bh. košarkašem sve u redu i da će nakon kraćeg odmora ponovo na parket.

Ukoliko Gordić bude spreman za Kup Radivoja Koraća (ili ranije), onda bi trebao biti spreman i za mečeve reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi