Gordić treneru: "Da se nisam povrijedio, ne bismo ni pobijedili"

Pod upitnikom za mečeve reprezentacije

Gordić treneru: "Da se nisam povrijedio, ne bismo ni pobijedili"

Nemanja Gordić zadobio je povredu u sinoćnjoj utakmici između Virtusa i Partizana.

Gordićev Partizan je u Bologni savladao Virtus sa 84:82 i na taj način ovjerio plasman u četvrtfinale Eurocupa, ali ono što je zabrinulo sve u beogradskom klubu, pa tako i reprezentaciji BiH, svakako je povreda bh. košarkaša.

U jednom trenutku meča Gordić je nezgodno doskočio i uhvatio se za nogu, nakon čega je morao izaći iz igre, a u ovom trenutku još nije poznata ozbiljnost same povrede i koliko će morati pauzirati.

Pitanja vezana za Gordića nisu zaobišla ni trenera Andreu Trinchierija koji je otkrio i šta mu je ovaj rekao nakon utakmice.

„Znate šta je prava priča iz ove utakmice. Gordić je došao i rekao: 'Treneru, da se nisam povrijedio, nikada ne bismo pobijedili, jer sam igrao užasno', to je priča", otkrio je Trinchieri.

Nadamo se kako će se Gordić uspjeti oporaviti i da će biti spreman za nadolazeće utakmice košarkaške reprezentacije BiH. Prva je, podsjetimo, na rasporedu 21. februara u Rigi protiv Latvije, dok tri dana kasnije u Mejdanu dočekujemo Grčku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi