Vince Carter naredne sezone u Sacramentu
Foto: EPA

Jednogodišnji ugovor za veterana

Vince Carter naredne sezone u Sacramentu

Legendarnog Vincea Cartera ćemo gledati na NBA parketima još najmanje jednu godinu. Naime, iskusni Carter je postigao dogovor sa Sacramento Kingsima.

Prema riječima ESPN-ovog Adriana Wojnarowskog Carter će potpisati jednogodišnji ugovor sa Kingsima vrijedan osam miliona dolara.

Osmostruki All-Star Vince Carter je nakon North Carolina koldeža davne 1998. godine započeo svoju uzbudljivu NBA karijeru u kojoj je nastupao za Toronto Raptorse, New Jersey Netse, Orlando Magic, Phoenix Sunse, Dallas Maverickse i Memphis Grizzliese.

Vinsanity možda nije u "cvatu" mladosti, on je ustvari daleko od toga, ali 40-godišnji bek šuter je i dalje sposoban svojim ulaskom sa klupe pružiti ekipi potrebnu raznovrsnost u ofanzivnim akcijama, ali i odraditi pristojan posao u defanzivi.

Carter je prošle sezone u dresu Memphis Grizzliesa odigrao 73 utakimice, te je u prosjeku ubacivao osam poena, uz solidan šut za tri poena od 37.8% uspješnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi