Vince Carter u petak ulazi u historiju!

Hawksi igraju protiv Celticsa

Vince Carter u petak ulazi u historiju!

Vince Carter je još davno upisao svoje ime u historijske knjige NBA lige. Vinsanity je bez dileme među najboljima i "najatraktivnijima" koji su igrali košarku u najjačoj ligi svijeta.

Osim toga, Carter ne misli stati iako su mu pune 42 godine.

A što duže "nauništivi" Vince igra, tako obara rekord za rekordom.

U petak će, ukoliko upiše barem jednu sekundu na parketu u dresu svojih Atlanta Hawksa, postati prvi igrač kojem je pošlo za rukom da u NBA ligi zaigra u četiri različite decenije.

Igrao je devedesetih, dvijehiljaditih i "desetih", a u petak ima priliku prvi put zaigrati u novoj deceniji, pošto smo danas (sinoć) i zvanično ušli u 2020. godinu.

Inače, Atlanta Hawksi u petak igraju protiv Boston Celticsa.

Vince Carter je draftovan 1998. godine, a u svojoj bogatoj i dugotrajnoj karijeri je nastupao za Toronto Raptorse, New Jersey Netse, Orlando Magic, Phoenix Sunse, Dallas Maverickse, Memphis Grizzliese, Sacramento Kingse i Atlanta Hawkse.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi