Džanan Musa se s Realom prošetao kroz Bolognu
Real Madrid je lagano došao do pobjede u Bologni i Kraljevi vode veliki bitku za prvo mjesto u Euroligi (Foto: EPA)

Osam poena bh. košarkaša

Džanan Musa se s Realom prošetao kroz Bolognu

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrida savladali su večeras u Bologni ekipu Virtusa u 30. kolu Eurolige. Bilo je za 96:79 Kraljeve, a Džanan Musa je u trijumf ugradio osam poena za 15 minuta na parketu.

Real Madrid je lagano došao do 21. pobjede u ovoj sezoni Eurolige. U Bologni su Kraljevi deklasirali Virtus sa 96:79.

Od prve minute gosti iz Madrida dominiraju. Već u prvoj dionici bilo je jasno da domaći sastav nema šta tražiti večeras i nakon 10 minuta igre Real je imao 14 poena prednosti, 26:12.

Kontrolisao je Real rezultat i u nastavku. Uspio je Virtus u jednom trenutku doći na minus sedam, ali do poluvremena gosti povećavaju prednost na 17 razlike, 50:33.

I u nastavku je Virtus znao zaprijetiti. U finišu treće dionice uspjeli su ponovo prednost spustiti na minus sedam, no Real nije dozvolio neki veliki preokret.

U posljednju dionicu Kraljevi ulaze s 10 poena prednosti (68:58), ali su u završnici potpuno razbili večerašnjeg rivala i lagano su slavili pobjedu.

U jednom trenutku prednost je iznosila i 23 poena. Ipak, opuštanje Virtus koristi da spusti razliku za konačnih 96:79.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real je do trijumfa vodio Mario Hezonja s 26 poena, Yabusele je dodao 24 koša, a Džanan Musa je imao osam poena i četiri skoka za 15 minuta na parketu.

Kod Virtusa Ojeleye je ubacio 18 poena, a dvocifren je bio samo još Shengelia s 10 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi