"Visit Sarajevo" u pobjedničkom timu

Velika podrška sportskim kolektivima i pojedincima

"Visit Sarajevo" u pobjedničkom timu

A. Beganović

Na temelju Javnog poziva "Promocija brenda Visit Sarajevo kroz sport", Turistička zajednica Kantona Sarajevo u protekom periodu je financirala 33 projekta, od toga su 24 sportska udruženja i 9 sportskih pojedinaca.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je finansijski podržala i organizaciju najznačajnijih sportskih manifestacija koje se odigravaju na području Kantona Sarajevo, a koje imaju regionalni i međunarodni karakter, prepoznavši tako neraskidivu vezu turizma i sporta u promociji i jačanju pozitivnog imidža Sarajeva kao centra kulturnih i sportskih dešavanja.

Na ovaj način Turistička zajednica Kantona Sarajevo je osigurala ne samo razvoj sporta i poboljšanje rezultata sportskih udruženja i pojedinaca već prije svega je osigurala promociju grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine u cjelini.

U skladu sa takvim razmišljanjima, ali i poznavajući značaj emocija na izgradnju potencijala brenda, u ovom slučaju brenda grada Sarajeva, Turistička zajednica Kantona Sarajevo tako je podržala i Košarkaški savez BiH i mušku košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023.

„Mi smo znali da je grad Sarajevo prepoznatljivo po emociji koju nudi svojim gostima, stoga nije nimalo slučajno da smo se odlučili da promociju grada i slogan „Visit Sarajevo“ pošaljemo prema potencijalnim gostima kroz projekat financiranja sportskih udruženja i pojedinaca", rekao nam je Kenan Magoda, predsjednik Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Koliko je to bila ispravna poslovna odluka vidjeli smo proteklih dana kad je dres košarkaške reprezentacije obilježio znak „Visit Sarajevo“. Spektakularni potezi košarkaških velemajstora Jusufa Nurkića i Dženana Muse, ali još više zalaganje kompletnog tima, požvrtvanost i posebno naglašeno zajedništvo, skrenuli su pažnju na Bosnu i Hercegovinu, ali i na poruku koja se nalazila na znojem natopljenim dresovima.

"Nismo se mi odlučili za podršku muškoj košarkaškaškoj reprezentaciju Bosne i Hercegovine isključivo iz patriotskih razloga, prije svega ovu smo odluku donjeli i na osnovu naših poslovnih procjena i analize mogućnosti promocije brenda. U proteklom periodu mi smo intenzivno radili na kreiranju poslovnih planova koji će osigurati da se prikupljeni novac od sve većeg broja turista pravilno usmjerava i investira u nove projekte koji će u konačnici dovoditi još više gostiju u naš grad", naglasio je Magoda i dodao da će se i u budućnosti upravljanje Turističko zajednicom Kantona Sarajevo temeljiti na principima profitnog planiranja i upravljanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi