Vlašić: Boris Bakić riješit će dio problema u realizaciji

Plemići traže prvu pobjedu u ABA ligi 2

Vlašić: Boris Bakić riješit će dio problema u realizaciji

Uoči utakmice tećeg kola ABA 2. lige u kojoj će se u mostarskoj dvorani na Bijelom Brijegu sastati momčadi HKK Zrinjski i Sutjeske, u prostorijama prvaka Bosne i Hercegovine upriličena je konferencija za novinare. Na dispoziciji pripadnicima sedme sile bili su trener Hrvoje Vlašić i centar Marko Ljujić.

Hrvoje Vlašić prvi se obratio okupljenim novinarima:

"Igramo s momčadi Sutjeske, izuzetno zahtjevnim protivnikom. I oni su kao mi pretrpjeli dosta promjena. Očekujem tvrdu utakmicu, probat ćemo na sve načine da dođemo do pobjede. Neće biti lako, za nas je važno da izađemo maksimalno motivirani i pametni pa da probamo dobiti. Zadnjih 15 dana smo se i popunili glede rostera, digli se i u formi i izgledamo puno bolje defanzivno. Problem nam je realizacija, a dobili smo i igrača na vanjskim pozicijama Borisa Bakića koji će nam riješiti jedan dio problema. Treba vremena, jer smo kroz same pripreme bili nekompletni a otud i problemi na startu lige. Vjerujem u momčad i možemo produžiti ova razdobrlja dobre igre".

Marko Ljujić kratko se nadovezao:

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"Izuzetno bitan trenutak za nas, posebno nakon dva poraza. Oporavlljaju nam se ozlijeđeni igrači, plus dolazak Bakića koji je veliki dobitak za nas. Mi ćemo dati sve od sebe a iskreno ne znam hoće li to biti dovoljno za pobjedu. Pozvao bih ovom prigodom publiku da napuni dvoranu i da nam pomogne doći do prve pobjede".

Utakmica između Zrinjskog i Sutjeske igra se sutra u 18 sati u Mostaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi