Vlašić: Još je prerano pričati o dometima ove ekipe

Zadranin zadovoljan pripremnim periodom koji je iza HKK Zrinjski

Vlašić: Još je prerano pričati o dometima ove ekipe

Tvorac košarkaškog čuda iz Mostara, temperamentni Zadranin koji je sa mostarskim Zrinjskim prošle sezone senzacionalno osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine vratio se na "mjesto zločina" i u narednoj sezoni predvodit će Mostarce s klupe.

HKK Zrinjski je uz Vlašića uspio zadržati kostur ekipe koja je savladala Igokeu u finalu doigravanja u prošloj sezoni, a dovedeni su i neki novi košarkaši koje popularni Vlaja treba ukomponirati u svoj sistem igre.

U izjavi za SportSport.ba Vlašić kaže da je zadovoljan pripremnim periodom ali da je još rano donositi zaključke i stavljati imperative pred momčad.

"Generalno napravili smo pripremni period kao i prijašnjih sezona, gdje je fizička priprema bila dominantna i to je prof. dr. Miran Pehar obavio besprijekorno". 

"Paralelno smo radili na tehničko-taktičkom dijelu i uklopili u sustav nove igrače, prije svega Spietha, Lebu, Todorovića i Pandurića! Problem nam je bio što smo zbog ozljeda iz prošle sezone većinu pripremnih utakmica odigrali bez igrača na koje računamo kao nosioce igre, bez Ramljaka,  Šutala i Smajlagića".

"Prva dvojica se polako uvode u igru dok Smajlagića očekujem za nekih 5-6 dana. Dakle kad se popuni roster i kad se uigramo moći ću više reći nešto o dometima momčadi! Ostalim igračima koji su tu od prošle sezone Šamadanu, Sokoloviću, Miličeviću, Ljujiću, Petriću, Golemcu,  pridodani su mladi igrači iz juniorskog pogona Paić ,Zlomislić, i Milinović te su i oni odradili  kvalitetne pripreme".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Neki od ovih mladića ce ostati vezani za prvu momčad i igranje za Zrinjski 2 kroz ligu KSHB,  dok će neki nastupati također u istoj ligi za Čapljinu sa kojom je dogovorena suradnja,  a sve u cilju da naši mladi igrači imaju što više kvalitetnih utakmica i minuta na parketu" - rekao je Vlašić za SportSport.ba

Podsjetimo, sezona u ABA 2 ligi počinje za desetak dana, a iz KSBiH se još uvijek čeka datum i ždrijebanje parova prvog kola Premijer lige za košarkaše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi