Vlašić: Nema kalkulacija, pobjeda je imperativ

Trener HKK Zrinjski

Vlašić: Nema kalkulacija, pobjeda je imperativ

Košarkaši HKK Zrinjski sutra igraju možda i odlučujući susret za plasman na Final Four ABA 2 lige. Lider takmičenja, slovenska Sixt Primorska, direktni je konkurent Mostarcima, budući da samo jedna pobjeda razdvaja ove dvije momčadi.

Tim povodom u prostorijama Zrinjskog održana je press konferencija, a na raspolaganju novinarima bili su trener Hrvoje Vlašić, te možda i najbolji košarkaš Zrinjskog ove sezone Marko Ramljak.

"Čini se, mi svaki tjedan igramo po jedan derbi, ali to je dobro, to znači da smo u vrhu, to znači da se borimo i to je još jedan motiv više da naš niz nepobjedivosti u Mostaru i dalje održimo. Glede Primorske, oni su samim ulaskom u ligu, te kasnije i rosterom i organizacijom pokazali da ih zanima isključivo prvo mjesto. Izuzetno ozbiljna ekipa s igračima poput Mulalića i Joksimovića koji su godinama igrali na višoj razini. Za nas utakmica ista kao i utakmice s Krkom, Borcem i Vršcem, dakle s direktnim konkurentima za FF. Bit će teško, morat ćemo u nekim trenutcima biti i iznad svojih realnih mogućnosti da ovo dobijemo. Sad im se priključio i reprezentativac Rebec, zaista su sjajno izbalansirana ekipa. No, ako uspijemo iskontrolirati skok kao protiv Vršca koji je u tom dijelu igre dominantan a mi smo ih nadskakali, onda imamo pravo razmišljati o pobjedi. Nema kalkulacija, nemamo prostora za njih, moramo biti na svom maksimumu i iznad njega ako želimo pobjedu", odlučan je trener mostarskog kluba.

Marko Ramljak je dodao...

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Ovo nam je meč lopta za naš ovogodišnji cilj, a on je Final Four. Dolazi nam ne jedna od najiskusnijih, već po meni najiskusnija i najozbiljnija momčad u ligi. Popunjeni su na svim pozicijama i to mahom igračima naviknutim i na višu razinu takmičenja. Ipak, mislim da se na našem terenu ipak nešto pita i nas te sam siguran da ćemo nastaviti niz nepobjedivosti u Mostaru. Naš voljni momenat nije upitan, spremni smo, dobro treniramo. Mi smo i na njihovom terenu imali sve u svojim rukama i na kraju nesretno izgubili. Znamo šta nam je raditi da ovaj put utakmicu završimo bez glupih grešaka koje smo radili u Sloveniji. Drugo poluvrijeme utakmice s Vršcem je pokazatelj kako treba igrati i ne sumnjam da ćemo odigrati tako i slaviti", rekao je Marko Ramljak.

Utakmica 19.kola ABA 2 lige između Zrinjskog i Primorske igra se sutra u 17h u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi