Vlašić: Očekujem od igrača maksimalnu motivaciju i hrabru igru

Trener HKK Zrinjski

Vlašić: Očekujem od igrača maksimalnu motivaciju i hrabru igru

Košarkaši Zrinjskog za vikend će na gostovanju u Kaknju otvoriti Ligu 6, odnosno Ligu za prvaka košarkaškog prvenstva BiH.

Momčad Zrinjskog ne očekuje nimalo lagana utakmica, što je i potvrdio trener Hrvoje Vlašić uoči same utakmice:

“Na otvaranju lige za prvaka čeka nas tradicionalno teško gostovanje u Kaknju. Nakon uspješnog igranja cijele sezone na dva kolosjeka počinje natjecanje koje je borba za prvaka BiH i ujedno borba za mjesta koja vode u ABA 2 ligu”, kazao je Vlašić te dodao:

“Kakanj je dobra momčad naročito pred svojim navijačima doveli su pojačanje na centarskoj poziciji Gaćešu koji jednako dobro igra pod košem i licem prema košu te je izuzetno kvalitetan šuter. Što se nas tiče mi smo nakon Rogaške odradili kvalitetnu pripremu za Kakanj i očekujem od naših igrača maksimalnu motiviranu i hrabru igru. Nadam se da je naša prednost iskustvo igranja kvalitetnih utakmica cijelu sezonu i očekujem da to pokažemo na terenu”, istakao je Vlašić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Duel između Kaknja i Zrinjskog se, podsjetimo, igra u subotu s početkom u 19:00 sati. 

Top Komentari

KerimKera
I ja isto
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi