Zrinjski poražen u Rogaškoj

Plasman na Final Four samo teorija

Zrinjski poražen u Rogaškoj

Košarkaši HKK Zrinjskog poraženi su večeras na gostovanju kod ekipe Rogaške u okviru 20.kola ABA 2 lige rezultatom 86:76.

Ovim porazom Plemići su šanse za plasman na Final Four sveli samo na teoriju pred posljednja dva kola ovog natjecanja. Izostanak Vedrana Princa sve se više osjeti, a pred Zrinjskim je i Liga 6 koju će igrati bez kapetana i ponajboljeg igrača.

Od samog početka Rogaška je diktirala tempo ovog susreta. Prilazio je Zrinjski par puta na zaostatak od 5 razlike, ali snage za preokret nije bilo. Davis s 21 košem, te Nikolič s 19 bili su najbolji u redovima domaćina, dok je dobru partiju pružio i Đuranović sa 14 ubačaja.

Igrutinović sa 18, te Miličević s 15 bili su najzapaženiji kod našeg predstavnika. Zrinjski u ABA 2 ligi čekaju, bar što se osnovnog dijela takmičenja tiče, još dvije utakmice.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod kuće će Mostarci dočekati Dynamic, dok će u goste u Tivat tamošnjem Teodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi