Vlašić : Pokazali smo da znamo pobjeđivati pod pritiskom.

Trener Zrinjskog pred meč protiv Sparsa

Vlašić : Pokazali smo da znamo pobjeđivati pod pritiskom.

Nakon neočekivanog i za navijače HKK Zrinjski pomalo šokantnog poraza od Sparsa u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za košarkaškog prvaka BiH, košarkaši Zrinjskog sutra u Sarajevu igraju uzvratnu utakmicu u kojoj će Sparsima pokušati uzvratiti i eventualnim breakom vratiti seriju u Mostar. 

No, to neće biti nimalo lako, Mostarci moraju promijeniti dosta toga u odnosu na prvu utakmicu, a prije svega pristup. Ipak, u Ligi 6, Zrinjski je dva puta lagano savladao Sarajlije pa se nadaju da će i sutra odigrati tragom tih susreta. Da neće biti lako svjestan je i trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić koji je za SportSport.ba najavio sutrašnju utakmicu.

"Nakon lošeg izdanja u prvoj utakmici, gdje smo nadigrani u svim segmentima od momčadi Sparsa, idemo u Sarajevo na uzvrat i tražimo svoju šansu u toj utakmici, svjesni da smo nadigrani u prvom susretu i da praktički ništa nismo odigrali! Imali smo velikih problema u oba smjera. Mi smo i do sada pokazali da mozemo dobro odigrati kad imamo pritisak rezultata.Napravili smo analizu predhodnog meča i izvukli određene pouke. Vjerujem u igrače, vjerujem u momčad. Ovo je play off i dok god postoji šansa dat ćemo sve od sebe za prolaz", rekao je strateg Zrinjskog za SportSport.ba.

Utakmica između Sparsa i Zrinjskog igra se sutra u dvorani na Grbavici u 19h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi