Novi double-double Nurkića, Musa zaigrao u finišu utakmice
Jusuf Nurkić je u porazu svog tima zabilježio 13 poena uz 11 skokova, ali i četiri izgubljene lopte

Portland izgubio, Brooklyn slavio

Novi double-double Nurkića, Musa zaigrao u finišu utakmice

U noći sa petka na subotu odigrano je osam utakmica u NBA ligi, a zaigrala su i oba bh. košarkaša - Jusuf Nurkić i Džanan Musa.

U porazu Portlanda od Minnesote rezultatom 112:96, Nurkić je ubilježio novi double-double postigavši 13 poena uz 11 skokova za 23 minute na parketu. Nurkić je iz igre šutirao 5/8, a sa linije slobodnih bacanja 3/4. Naš košarkaš je imao i četiri izgubljene lopte, te jednu blokadu.

Za Portland je ovo bio drugi vezani poraz, ali Trail Blazersi ostaju na trećem mjestu Zapadne konferencije iza Golden State Warriorsa i Denver Nuggetsa. S druge strane, Minnesota je stigla i do treće uzastopne pobjede ponajviše zahvaljujući Wigginsu sa 23, te Roseu sa 17 poena.

Brooklyn je kao gost savladao Washington Wizardse rezultatom 115:104 i tako stigao do sedmog trijumfa ove sezone. Priliku za igru u timu Netsa dobio je i Džanan Musa, koji je ušao u posljednjoj minuti utakmice kada je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Za vrijeme kratkog boravka na terenu, Musa je jednom pokušao za dva poena ali je bio neprecizan.

Najefikasniji igrači utakmice bili su Howard iz Washingtona i Dinwiddie iz Brooklyna sa po 25 postignutih poena.

Ostali rezultati:
Boston - Toronto 123:116 (produžetak)
Intiana - Miami 99:91
Philadelphia - Utah 113:107
Memphis - Sacramento 112:104
New Orleans - New York 129:124
Milwaukee - Chicago 123:104

Promo

Top Komentari

Bosnian King1
Musa taraba
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi