Nurkiću malo falilo da dođe do triple-doublea u Washingtonu
Nurkiću su dvije asistencije nedostajale do triple-doublea, a uz njega maestralni su bili Lillard i McCollum koji su zajedno ubacili 65 poena

Sjajna partija bh. centra

Nurkiću malo falilo da dođe do triple-doublea u Washingtonu

Edmir Škorić

Košarkaši Portlanda su u Washingtonu sa 119:109 bili bolji od domaće ekipe Wizardsa.

Nekoliko mečeva NBA lige odigrano je u noći sa nedjelje na ponedjeljak, a nama je svakako najzanimljiviji bio duel u Washingtonu gdje je igrao Portland našeg centra Jusufa Nurkića.

Trail Blazerse je predvodio dominantni Damian Lillard koji je ubacio 40 poena uz šest skokova i pet asistencijal. Lillard je gađao 12-29 iz igre i 3-10 za tri poena. McCollum je ubacio 25 oena uz sedam skokova.

Jusuf Nurkić je uz malo sreće mogao i do tripble-doublea. Naš centar je ubacio 13 poena uz 14 skokova (11 defanzivnih), te je imao osam asistencija. Na parketu je proveo 31 minutu, a šut iz igre je bio 3-8, dok je većinu poena zarado s linije slobodnih bacanja (7-9).

Zanimljivo da je imao najveći +/- (vrednovanje igrača) kod gostiju, a iznosio je + 27.

U redovima poraženog Washingtona John Wall je ubacio 24 poena, Oubre Jr. 19, a Porter 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi