Vučević: LeBron je najbolji, a Nowitzkog posebno poštujem

Vučević: LeBron je najbolji, a Nowitzkog posebno poštujem

E. Škorić

Crnogorski centar Nikola Vučević govorio je za Eurohoops i tom prilikom kazao ko je najbolji na svijetu.

Vučević, centar Orlanda, dao je izjavu za Eurohoops dok je boravio u kampu "Košarka bez granica 2018".

"Kao dijete sam oduvijek želio da idem u kampove, da upoznajem igrače, razgovaram s njima i slikam se. Za mene je ovo uzbudljivo i čini me sretnim. Djeca su se lijepo provodila, a i ja sa njima", rekao je Vučević.

Onda se Vučević osvrnuo i na LeBrona Jamesa i otkrio šta ga to čini najboljim.

"On je najbolji na svijetu, dobro poznaje igru i pametan je. Jednostavno, LeBron sve radi. Čak i njegovo prisustvo na terenu čini da se njegovi saigrači osjećaju bolje. Neki igrači imaju to, velikani su, a on je očito jedan od njih", kaže Vučević

Morao je da se osvrne i na Nijemca Driak Nowitzkog, koji 'traje' već 21 godinu u NBA ligi.

"Niko ne igra kao on. Pomogao je visokim igračima da izađu iz svoje zone komfora i da pucaju više, igraju više izvan reketa. Igranje za istu franšizu toliko godina je nešto nevjerovatno i naravno da ga poštujem, poručio je Vučević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije