Vučević uništio LeBrona i društvo u Staples Centru

Sjajni Crnogorac postigao 31 poen

Vučević uništio LeBrona i društvo u Staples Centru

U standardnom nedjeljnom terminu od 21:30 po srednjoevropskom vremenu odigrana je jedna utakmica NBA lige u kojoj je Orlando Magic kao gost savladao Los Angeles Lakerse sa 108:104.

Utakmica je bila poprilično čudna jer su obje ekipe dominantno slavile u po dvije četvrtine. Prva je pripala Lakersima rezultatom 29:19, a druga Orlandu sa 32:23 pa su Lakersi nakon prvog poluvremena imali minimalnu prednost - 52:51.

Ključna je bila treća četvrtina u kojoj je ponovo dominirao Orlando, koji je u njoj slavio sa 35:19 i u posljednju dionicu ušao sa +15 (86:71). Međutim, LeBron i društvo se nisu predavali pa su uspjeli stići do potpunog rezultatskog egala pred kraj susreta kada je bilo 104:104.

Ali, za potpuni preokret bilo je kasno pa je Orlando na kraju slavio sa 108:104 za šta je najzaslužniji Nikola Vučević. Crnogorac je odigrao fenomenalan meč i za 36 minuta na parketu je upisao 31 poen, 15 skokova i sedam asistencija, uz dvije ukradene lopte i tri blokade.

U timu Lakersa najviše se istakao LeBron James sa 24 poena, dok je Kuzma postigao 21.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi