Vučurović: Kad je mogla Zvezda, može i Bosna

"Da me Bosna treba, sada bih došao"

Vučurović: Kad je mogla Zvezda, može i Bosna

E. Škorić

Crnogorski košarkaš Nikola Vučurović postigao je dogovr s KK Bosna o isplati dugovanja.

KK Bosna je u velikim finansijskim problemima koji su nastali zbog dugovanja igračima, a najveći dug izonosi prema Vučuroviću. Njemu je, naime, nekadašnji prvak Evrope dugovao čak 180.000 KM.

Vučurović je odlučio da izađe u susret svom bivšem klubu i da uradi koliko god može da se Bosna rastereti dugovanja i da nastavi dalje da funkcioniše.

"Isitna je da smo Bosna i ja pronašli rješenje. Nisam htio da pravim probleme klubu. Ne vidim razlog da ja stojim na putu ka Bosninom ozdravljenju i uvijek sam spreman na sve da pomognem. Ako ne mogu pomoći, sigurno neću ni odmoći", rekao je Vučurović za SportSport.ba, pa je nastavio:

"Neću da se moje ime veže za Bosnine probleme. Želim da se tome više stane u kraj. Možda mnogi nisu bili korektni i ne žele da pomognu, ja sam odlučio da oprostim neka dugovanja. Ipak je Bosna bivši prvak Evrope i svi znamo šta znači Sarajevu, Bosni i Hercegovini i kompletnom regionu".

Na pitanje da li  bi i danas došao da brani boje Bosne, odgovorio je:

"Ako bi moj povratak spasio Bosnu, sada bih došao. Gdje god sam igrao, imao sam dobar odnos sa svima i na odlasku nikada ne zatvaram vrata. Kada bih lično moj povratak spasio Bosnu, spakovao bih se i došao u Sarajevo".

"Za period kada sam igrao u Bosni vežu me jako lijepe uspomene. Meni je Sarajevo ostalo drago, a Bosna u srcu i ne želim da to ljudi zaborave. Evo, stigle su mi i poruke na Facebooku od navijača Bosne, zahvaljuju mi se i zbog toga mi je drago", dodaje Vučurović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

On smatra da za Bosnu ima nade i da ovaj klub može ponovo da funkcioniše kao nekada.

"Kada se Zvezda spasila od 20 miliona dugova, zašto ne bi i Bosna. Damir Krupalija radi sjajan posao, poznajem ga i uvjeren sam da je tu kako bi pomogao klubu. On je jako sposoban čovjek, vjerujem da će sa svojim saradnicima izdići Bosnu iznad svog tog sivila. Od srca želim podršku Bosni, na raspolaganju sam, bez obzira na sve", zaključio je Nikola na kraju razgovora za SportSport.ba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti