Vujanović: Pobjedom prebaciti pritisak na Igokeu

Druga utakmice finalne serije

Vujanović: Pobjedom prebaciti pritisak na Igokeu

U subotu je na rasporedu druga utakmica finalne serije za košarkaškog prvaka BiH između Širokog WWin i Igokee.

Podsjetimo, u prvom susretu igranom u utorak ekipa Igokee je na domaćem parketu slavila rezultatom 69:61 i povela u seriji.

„Došli smo do druge utakmice finala, nažalost nakon poraza u Aleksandrovcu. Pripreme za utakmicu teku normalno uz preostale treninge koje imamo. Pokušat ćemo ispraviti neke pogreške kako bi bili što spremniji za ovu drugu utakmicu. Gore smo odigrali jednu lošu utakmicu i bez obzira na nervozu domaćina nismo uspjeli da napravimo break.“, rekao je trener Širokog WWin Damir Vujanović.

„Sutrašnjom pobjedom bi ponovno pritisak prebacili na stranu Igokee, a trenutno je on na nama. Ako odigramo maksimalno koncentrirano i sa puno više energije nego u prvoj mislim da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Pozivam sve navijače da nas dođu podržat kao i sve ljubitelje košarke jer će nam svaka pomoć trebati i kao uvijek do sada vjerujem da podrška s tribina neće izostati ni ovaj put.“, rekao je Vujanović i osvrnuo se na ekipu Igokee:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

„Igokea  ima širi izbor kvalitetnih igrača na klupi i možda će nam to predstavljat problem jer mi rotiramo maksimalno 7-8 igrača tako da umor naših glavnih igrača može doći do izražaja, međutim ovo je finale i vjerujem da će svi dati maksimum i sutra i do kraja finalne serije.“

Druga utakmica finalne serije za košarkaškog prvaka BiH na rasporedu je sutra, subota 25. svibnja, u dvorani na Pecari s početkom u 17: 00 sati uz izravan prijenos na BHT1 televiziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti