Vujanović: Svi igrači će dati maksimum

Široki WWin dočekuje Igokeu u 4.utakmici finala

Vujanović: Svi igrači će dati maksimum

Posljednju utakmicu ove sezone na Pecari odigrat će ekipa Širokog WWin protiv Igookee u četvrtom susretu finalne serije.

Igokea je u utorak povela u seriji 2:1 nakon pobjede u Aleksandrovcu rezultatom 62:47 i večeras ima meč loptu i priliku da pobjedom nakon dužeg vremena osvoji naslov i prekine dominaciju Širokog u domaćem prvenstvu.

S druge strane momčad Širokog WWin se sigurno neće lako predati i dat će maksimum da večeras pobjedi te da se o naslovu odlučuje u Aleksandrovcu u petoj utakmici finalne serije.

„Svi smo svjesni važnosti utakmice i što ona donosi. Mislim da smo se dobro pripremili i da ćemo dati svoj maksimum, a da li će to biti dovoljno za pobjedu ja mislim da hoće. Vrlo je važno da dobro otvorimo utakmicu. Svi igrači će dati zadnji atom snage i vjerujem da će to biti dovoljno za pobjedu.“, rekao je trener Širokog WWin Damir Vujanović.

Sličnog razmišljanja su i Ivan Ramljak i Boris Barać koji se nadaju pobjedi te pozivaju sve navijače da napune dvoranu i da im pomognu da slave večeras.

„Nadam se da ćemo doći do pete utakmice i da ćemo ponovno naslov donijeti na Pecaru. Igramo zadnju utakmicu kod kuće ove sezone i očekujem punu dvoranu. Nadam se pobjedi i petoj utakmici, a onda je sve moguće.“, rekao je Ivan Ramljak.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

„Nema više tajni između nas i Igokee, sve je otvoreno ali ja mislim da Igokea neće slaviti i podići pehar u našoj dvorani te da ćemo doći do pete utakmice.“, rekao je Boris Barać.

Četvrti susret finalne serije za bh košarkaškog prvaka na rasporedu je večeras u dvorani na Pecari s početkom u 20:30 sati uz izravan prijenos na BHT1 televiziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.