Vujanović: Zrinjski je favorit, ali nećemo se predati

Trener HKK Široki pred hercegovački derbi

Vujanović: Zrinjski je favorit, ali nećemo se predati

U okviru 2. kola Lige za prvaka BiH sutra će u Mostaru biti odigran hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog.

Plemići su u ovom susretu favoriti, međutim gosti u Mostar neće doputovati s bijelom zastavicom, što je uoči meča potvrdio trener Širokog Damir Vujanović.

"Bez obzira na probleme sa povredama koje Zrinjski ima, smatram da su favoriti u ovoj utakmici. Imaju dosta iskusnih igrača i kroz sezonu u Drugoj ABA ligi su imali dosta jačih utakmica od nas. Međutim, mi se nećemo predati, moramo odigrati u svim segmentima bolje nego što smo odigrali u prošlom kolu protiv Igokee", kazao je Vujanović, pa dodao:

"I mi imamo problema sa povredama, nisu nam trenirali Martin Junaković i T.J Cromer, ali vjerujem da će biti koliko toliko spremni za hercegovački derbi. Vjerujem da će moji igrači dati sve od sebe da pokušamo doći do važne pobjede".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Podsjetimo, duel između Zrinjskog i Širokog se igra sutra od 20:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti