Vukoičić: Uveravali smo igrače u pobedu
Ikonić je u regularnom toku promašio trojku za pobjedu

KK Bosna slavio nad FMP-om

Vukoičić: Uveravali smo igrače u pobedu

KK Bosna upisao je drugu ovosezonsku pobjedu u NLB ligi na parketima u Srbiji. Nakon što su u prvom dijelu sezone nadigrali Vojvodinu u Novom Sadu, “studenti” su nakon velike borbe i produžetka slavili nad FMP-om u Železniku, u meču 19. kola.

Prema riječima Vlade Vukoičića, trenera Sarajlija, prednost njegovih igrača  bila je u “glavi”. Tačnije, dobra psihološka priprema.

“Za nas je najvažnije da smo u psihološkoj pripremi utakmice ubedili igrače da je moguće slaviti u Železnik, uz sav respect prema domaćem timu koji je izuzetno kvalitetan. Osim u prvoj četvrtini, u preostalom delu meča odigrali smo upravo tako, hrabro, ubeđeni da smo došli da slavimo. Imali smo padove i oscilacije i poteškoće kada smo igrali protiv zone. Nismo dovoljno koristili igru, ali kada smo počeli pogađati iz reketa bilo je mnogo lakše”, istakao je Vukoičić.

Bosnin strateg nada se kako će u narednim susretima Bosnina igra biti sve bolja jer slijedi nova teška serija utakmica koju otvara gostovanje Crvene zvezde u petak u dvorani “Mirza Delibašić”.

“Znali smo da će Bosna biti istrajna u nadi da dobije ovu utakmicu. Ipak, kada smo u finišu izjednačili očekivao sam da ćemo u produžetku dobiti jer smo bili u naletu. Međutim, u finišu smo imali dva ishitrena šuta za tri poena koja su bila potpuno nepotrebna što je na kraju odlučilo pobjednika”, naglasio je Milovan Stepandić, strateg FMP-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.