Wade Baldwin IV pojačao Bayern

Bivši igrač Olympiacosa

Wade Baldwin IV pojačao Bayern

Bit će dosta prometno u minhenskom Bayernu ovih dana. 

Klub je izvršio smjenu trenera, umjesto Olivera Kostića na klupu je došao Andrea Trinichieri a krenule su i promjene u igračkom kadru. 

Klub su napustili reprezentativci Danilo Barthel i Maodo Lo koji su otišli u Fenerbahce, tj. berlinsku Albu a klub je danas službeno potvrdio prvog pojačanja. U Bayern je pristigao Wade Baldwin IV, donedavni igrač Olympiacosa 17-ti pick drafta iz 2016. godine kojeg su izabrali Memphis Grizzliesi. Memphs ga je brzo poslao u svoju razvojnu momčad Iowa Energy odakle je otišao u Portland i proveo nepune dvije sezone ali se nije previše naigrao u NBA ligi.

U grčkom timu postizao je 5,5 poena, uz 1,8 skokova i isto toliko asistencija u Euroligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti