Walker: Sve dugujem Hornetsima, spreman sam za novi izazov
Sjajni košarkaš oprostio se od Hornetsa na emotivan način

Emotivan oproštaj od Hornetsa

Walker: Sve dugujem Hornetsima, spreman sam za novi izazov

E. Dindić

Košarkaš koji je bio glavna uzdanica Charlotte Hornetsa Kemba Walker prešao je u Boston Celticse. Na veoma dirljiv način oprostio se od svog dojučerašnjeg tima. 

Poslije osam sezona u Hornetsima Walker pravi veliki zaokret u karijeri i prelazi u Boston.

"Bila je ovo ekstremno teška odluka i nadam se da će je svi shvatiti. Dugujem sve Hornetsima. Nisam najglasniji u uvijek su sumnjali u mene. Na draftu 2011. godine je bilo isto. Stalno je bilo šaputanja da nisam dovoljno dobar, ali Charlotte je učinio da takve glasine nikada ne dođu do mene. Razgovarao sam sa Jordanom poručio mi je da vjeruje u mene i da očekuje velike stvari. Njegove riječi promijenile su mi život"

Dodao je da su sve ove godine u Hornetsima za njega zaista nezaboravne.

"Hvala cijeloj organizaciji Hornetsa. Žalim što nismo prešli na sljedeći nivo i što nismo uradili više od toga. Iako nismo ostvarili sve ciljeve to ne mijenja činjenicu da sam ponosan na ono što smo izgradili. Ovo mjesto je posebno. Ovo mjesto je puno sjajnih velikih ljudi. Samo nebo mu je granica.", rekao je Walker te dodao:

"U novom timu želim da pobjeđujem, te da se dokažem. Želim da se izdignem na ono što predstavlja Boston sa svojom pobjedničkom tradicijom. Želim da ovaj tim vratim na vrh", završio je Walker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi