Damian Lillard zatražio trejd iz Portlanda

Želi ići

Damian Lillard zatražio trejd iz Portlanda

M. Šljivak

Zvijezda Portland Trail Blazersa Damian Lillard zatražio je razmjenu, a vijest su potvrdili brojni izvori u Sjedinjenim Američkim Državama. Tako bi velika zvijezda NBA lige ovog ljeta nakon 11 godina mogla napustiti Portland.

Damian Lillard želi otići iz Portlanda. Zvijezda Trail Blazersa zatražila je razmjenu od rukovodstva kluba i nakon 11 godina želi napustiti ovaj tim.

Već se naziru i potencijalne destinacije za 32-godišnjeg beka. To su Miami Heat i Brooklyn Netsi i očekuje se da Lillard završi u nekom od ova dva tima.

Paket za Lillarda će sigurno biti ogroman, a u narednim satima će se znati šta će zainteresovane ekipe ponuditi i kako će potencijalni trejd izgledati.

Damian Lillard je kompletnu NBA karijeru proveo u Portlandu. Ovaj tim ga je draftovao 2012. godine šestim pikom i u ovom gradu je postao velika zvijezda.

Oglasi

Ubrzo je sjajni košarkaš preuzeo ulogu lidera i vođe. Iz godine u godinu je igrao fenomenalnu košarku, a u karijeri je na prosjeku od preko 25 poena po utakmici.

Ipak, čini se kako je i on počeo razmišljati o osvajanju prstena. Karijera se bliži kraju, a Lillard nije bio ni blizu naslova s Trail Blazersima i pretpostavlja se da je to glavni razlog što je zatražio razmjenu.

On želi u tim koji će biti među kandidatima za osvajanje prstena, a to Portland Trail Blazersi u narednoj sezoni gotovo sigurno neće biti.

Hoće li njegova nova destinacija biti Miami, Brooklyn ili će to biti neki drugi grad, saznat ćemo u narednim danima.

Damian Lillard je u NBA ligu stigao s univerziteta Weber State. Sedam puta je bio biran za All Star meč, a jednom je završio kao član prve petorke lige.

Od nagrada je pokupio i trofej za najboljeg novog igrača 2013. godine, a izabran je i među 75 najboljih igrača u historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi