Jusuf Nurkić odlazi iz Portlanda u paketu s Lillardom

Portland ga se pokušava riješiti

Jusuf Nurkić odlazi iz Portlanda u paketu s Lillardom

M. Šljivak

Damian Lillard zatražio je danas razmjenu iz Portland Trail Blazersa, a kao najveći kandidat za njegovo dovođenje spominje se Miami Heat. Lillard bi lako mogao završiti na Floridi, a s njim bi u paketu iz Portlanda u potencijalnom poslu išao i bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Damian Lillard je nakon 12 godina u timu odlučio zatražiti razmjenu iz Portland Trail Blazersa. Fenomenalni košarkaš ulazi u pozne godine i traži mogućnost da osvoji prsten u narednim godinama.

Miami Heat se spominje kao najveći kandidat za dovođenje 32-godišnjeg košarkaša, a ono što je ljubiteljima sporta u Bosni i Hercegovini najbitnije je da bi u kompletan posao mogao biti uključen i Jusuf Nurkić.

Nurkić se savršeno uklapa u razmjenu. On bi s Lillardom mogao zajedno put Floride, a u suprotnom pravcu bi išli Kyle Lowry, Tyler Herro, Jaime Jaquez JR, te pikovi prve runde drafta iz 2028. i 2030. godine.

Plate svih učesnika razmjene gotovo se poklapaju i neće biti nikakvo iznenađenje ako se na kraju ovakav trejd i realizuje. Ipak, moguće je da u razmjenu bude uključen i Duncan Robinson.

Oglasi

Jusuf Nurkić je od 2017. godine član Portland Trail Blazersa. Igrao je dosta dobru košarku u ovom timu, no nije bio miljenik navijača koji silno žele njegov odlazak.

Na kraju bi to mogli i dočekati. Nurk bi mogao postati dio ekipe koja je pretendent za prsten i u kojem su zvijezde kao što su Jimmy Butler i Bam Adebayo.

Nurkić je prošle sezone prosječno ubacivao 13.3 poena i preko devet skokova u dresu Portland Trail Blazersa, a u karijeri u kojoj je još nastupao za Denver Nuggetse na prosjecima je od 12.3 poena i 8.6 skokova po meču.

Bosanka zvijer je trenutno pod četverogodišnjim ugovorom vrijednim 70 miliona dolara. Preostalo je da mu se isplati 52.5 miliona.

Damian Lillard je s druge strane pod ugovorom od 176 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti