Warriorse pobjeda dijeli od finala konferencije

NBA liga

Warriorse pobjeda dijeli od finala konferencije

E. Škorić

Golden State Warriorsi savladali su Memphis Grizzliese sa 98:78.

Warriorsi su u petom meču polufinalne serije doigravanja na Zapadu nadigrali goste iz Memphisa, pa vode 3:2 i nalaze se pobjedu od finala.

Iako se Memphis smatra jednom od ekipa sa najboljom odbranom, Stephen Curry i društvo nisu imali većih problema.

Tijesno je bilo nakon prve dionice (26:25), ali u drugih 12 minuta Warriorsi odlaze i na plus 12, a na odmoru su imali skromnu zalihu od osam poena (49:41).

Do kraja treće dionice već je bilo plus 17 (74:57) i za Grizzliese više nije bilo povratka. 

Klay Thompson je predvodio domaću ekipu sa 21 poenom, pet asistencija i četiri skoka, dok je Curry ubacio 18 poena uz pet asistencija i sedam skokova, ali i šest ukradenih lopti. 

U timu Memphisa Marc Gasol je imao učinak od 18 poena, 12 skokova i šest asistencija, dok je Mike Conley, kao i Zach Randolph, ubacio 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.