Warriorsi i Timberwolvesi razmijenili zvučna imena

Veliki trade u NBA ligi

Warriorsi i Timberwolvesi razmijenili zvučna imena

A. Čaušević

Golden State Warriorsi i Minnesota Timberwolvesi su realizovali najzvučniji trade posljednjeg dana prijelaznog roka u NBA ligi. 

Warriorsi su Wolvesima poslali D'Angela Russella i još dva igrača, dok su za uzvrat dobili Andrewa Wigginsa i dva picka na draftu.

S obzirom na odsustvo Stepha Curryja i Kleya Thompsona Russell je sa proječnih 23.6 poena Russell bio jedan od najboljih igrača u timu Warriorsa.

Na drugoj strani, Wiggins je nekadašnji prvi pick drafta. Kao prvog picka 2014. godine su ga izabrali Cleveland Cavaliersei, ali su ga nakon povretka LeBrona Jamesa proslijedili Wolvesima za Kevina Lovea.

Wiggins je u dosadašnjem dijelu sezone bilježio 22.4 poena po meču. U trade još su uključeni Jacob Evans i Omari Spellman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi