Warriorsi izjednačili rekord legendarnih Bullsa

Stigli do 72. pobjede u sezoni

Warriorsi izjednačili rekord legendarnih Bullsa

Midhat Šljivak

Golden State Warriorsi sinoć su izjednačili rekord legendarne ekipe Chicago Bullsa po broju pobjeda u jednoj NBA sezoni.

Predvođeni Stephom Curryjem Warriorsi su savladali na gostovanju San Antonio Spurse 92:86, te su stigli do 72. pobjede u sezoni.

Izjednačen je tako rekord Chicaga koji je u sezoni 1995/1996. imao omjer 72-10, ali će aktuelni prvaci NBA lige imati priliku da sruše rekord legendarnog tima.

Ako dobiju Memphis postaće ekipa s najboljim omjerom u povijesti najjače košarkaške lige svijeta.

Do pobjede u Texasu Golden State je vodio fenomenalni Steph Curry. Meč je završio sa 37 poena, a dvocifren učinak su imali još Klay Thompson (14) i Draymond Green (11),

Kod Spursa LaMarcus Aldridge je ubacio 24 poena uz 10 skokova, dok je Kawhi Leonard također imao double-double učinak od 20 poena i 13 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi