Warriorsi na Durantov pogon, Minnesota poklekla u finišu
(Foto: EPA) Kevin Durant je pružio još jednu sjajnu partiju i bio najefikasniji u pobjedi svoje ekipe, a odličnu podršku je imao od Stepha Curryja.

Nova uzbuđenja u NBA ligi

Warriorsi na Durantov pogon, Minnesota poklekla u finišu

Sinoć je na NBA parketima odigrano osam utakmica, a jedna od zanimljivijih svakako je bila ona u Oracle Areni gdje su domaći Golden State Warriorsi upisali pobjedu rezultatom 116:99 nad Minnesota Timberwolvesima.

Moćni Warriorsi su na karakterističan način otvorili susret i furioznom igrom jako brzo stigli do dvocifrene prednosti, već nakon 4-5 minuta igre. Ipak, Minnesota vrlo brzo hvata priključak, pa se neizvjesna košarka gledala od početka druge četvrtine, pa sve do posljednjih nekoliko minutua susreta.

Timberwolvesi su u zadnju dionicu uspjeli ući s prednošću 87:83, ali su šampioni uspjeli povratiti vodstvo u četvrtoj četvrtini i riješiti pitanje pobjednika u finišu utakmice.

Sjajni partiju u pobjedničkoj ekipi je pružio Kevin Durant koji je utakmicu završio sa 33 poena i 13 skokova, dok je odličan ponovo bio i Curry sa 28 poena. Kod Minnesote su se istakli Andrew Wiggins sa 22 i Jimmy Butler sa 21 poenom.

Pobjedu, svoju drugu u sezoni, su konačno upisali i Houston Rocketsi. Houston je slavio na gostovanju kod Brooklyn Netsa rezultatom 119:111 i tako prekinuo užasnu seriju.

Većim dijelom prvog poluvremena (koje je završeno u korist Netsa rezultatom 61:56) se činilo da su Rocketsi pred novim porazom, ali je onda ekipa iz Houstona "dodala gas" nakon povratka sa pauze i riješila utakmicu u svoju korist.

U pobjedničkoj ekipi je najefikasniji bio Chris Paul sa 32 poena, a sjajni play je dodao i 11 asistencija za double-double. Carmelo Anthony je postigao 28 poena, dok je double-double sa 22 poena i 13 skokova upisao i Clint Capela. Kod Brooklyna se istakao Caris LeVert sa 29 poena.

Sinoć se nastavila loša serije Dallas Mavericksa koji su upisali novi poraz, ovaj put na svom parketu od New York Knicksa koji su slavili rezultatom 118:106.

Mavericksi su imali period dobre igre u drugoj dionici, ali su Knicski su drugom poluvremenu razbili protivnika i slavili dosta laganu pobjedu. Prednost Knicska je u četvrtoj četvrtini išla i do +17.

Sjajnu partiju za Knicske je pružio nedraftovani rookie ove ekipe Allonzo Trier koji je bio najefikasniji kod gostiju sa 23 poena. Isto toliko je na drugoj strani ubacio Dennis Smith Junior, dok je Finney-Smith dodao 19. Luka Dončić je upisao 18 poena, devet skokova i šest asistencija.

Svi rezultati sinoćnjih utakmica:

Orlando Magic - Los Angeles Clippers 95:120
Brooklyn Nets - Houston Rockets 111:119
Chicago Bulls - Indiana Pacers 105:107
Washington Wizards - OKC 111:134
Dallas Mavericks - New York Knicks 106:118.
Utah Jazz - Memphis Grizzlies 100:110
Phoenix Suns - Toronto Raptors 98:107
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 116:99

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi