Warriorsi ne žele na prijem kod predsjednika

Ne žele ići kod Trumpa

Warriorsi ne žele na prijem kod predsjednika

D. Rakanović

Košarkaši Golden State Warriorsa novi su šampioni NBA lige nakon što su u pet utakmica finalne serije bili bolji od Cleveland Cavaliersa. 

Nepisano pravilo je da šampioni odlaze u Bijelu kuću na prijem kod predsjednika SAD. simbolično mu predaju dres i neobavezno razgovaraju.

Međutim, košarkaši Warriorsa jednoglasno su odlučili da ne idu na prijem u Bijelu kuću kod novog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, prenose svjetski mediji. 

Novinar Shaun King je na Twitteru objavio da su igrači Golden Statea sproveli anonimno glasanje kako bi izbjegli odlazak u Bijelu kuću. 

Ratnici su prije dvije godine bili na prijemu kod Baracka Obame, što su uradili i košarkaši Clevelanda 2016. godine. Kod Donalda Trampa, kako stvari stoje neće dolaziti.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi