Warriorsi penzionisali Durantov broj

Lijep gest višestrukog NBA prvaka

Warriorsi penzionisali Durantov broj

Dani jednog od najboljih košarkaša današnjice Kevina Duranta u Golden State Warriorsima su odbrojani. 

Durant će od naredne sezone, skupa sa Kyrie Irvingom, biti član Brooklyn Netsa s kojima će pokušati osvojiti naslov prvaka, a Ratnici su njegovu odluku o odlasku primili na zaista gospodski način.

Višestruki NBA prvak je priredio veliku čast Durantu te je odlučio da penzioniše njegov dres sa brojem 35.

"Dok sam ja jedan od glavnih ljudi u klubu, u Warriorsima više niko neće nositi broj 35", poručio je kroz saopštenje za javnost vlasnik Ratnika Joe Lacob.

Inače, Durant je u Warriorse stigao na ljeto 2016. godine i svake godine je igrao finale NBA lige. Titula mu je izmakla jedino ove sezone kada nije ni igrao finalnu seriju, tačnije odigrao je svega nekoliko minuta, a njegovi Warriorsi su sa 4:2 poraženi od Toronto Raptorsa.

Prosječno je u prethodnoj sezoni bilježio 26 poena po meču u regularnom dijelu i čak 32,3 u play offu.

Netsi će biti treći klub u njegovoj NBA karijeri jer je prethodno igrao i za Oklahoma City Thunder.

Top Komentari

Hooruk
Da im je donio prvu titulu kao sto je Leonard raptorsima, onda bi imalo mozda smisla penzionisati broj a ovako niđe veze.
3 8
realno_govoreci
Penzionisali njegov broj? Radi cega? Sta je on to uradio toliko da je zasluzio da se penzionise njegov broj. Presmijesno! Toliki forsiraju covjeka da je vise smijesno postalo. Ali to je NBA.Otisla vise u 100 persuna.
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi