Warriorsi u drugom poluvremenu razbili Knickse

Golden State slavio u Madison Square Gardenu

Warriorsi u drugom poluvremenu razbili Knickse

Golden State Warriorsi su nakon dva trijumfa na svom parketu danas gostovali u Madison Square Gardenu gdje su rezultatom 125:111 savladali domaće New York Knickse.

Ipak, prvo poluvijeme je donijelo dosta neizvjesnu predstavu u kojoj nijedna ekipa nije uspijevala stići do osjetnije prednosti.

Knicksi su prvu dionicu riješili u svoju korist rezultatom 39:37, da bi se i na odmor otišlo prednošću domaćih, istina minimalnom (64:63).

Ipak, u nastavku Warriorsi "dodaju gas". Nakon nekoliko minuta igre u trećoj dionici stižu do prve dvocifrene prednosti na meču, koja do polovine ovog perioda raste na +15. Nije ni tada prestajala rasti prednost gostiju koji pred kraj treće četvrtine imaju +23.

Već tada je bilo jasno da će Golden State upisati pobjedu, a Knicski su do kraja uspjeli samo, koliko-toliko, ublažiti poraz.

Još jednu sjajnu partiju je pružila velika trojka Warriorsa. Najefikasniji je bio Klay Thompson sa 26 poena, 22 poena i devet skokova je upisao Durant, dok je Curry dodao 21 poen.

Kod Knicksa je najefikasniji bio Emmanuel Mudiay sa 20 poena, dok je dva manje postigao Trey Burke.

Brooklyn Netsi su pružili odličnu partiju na svom terenu, pa su predvođeni Crabbeom (21 poen), Carrolom (18 poena) i Allenom (18 poena) savladali Chicago Bullse rezultatom 104:87.

Kod Chicago Bullsa su se istakli Kris Dunn sa 23 i Lauri Markkanen sa 19 ubačenih poena.

Laganu domaću pobjedu su upisali i Boston Celticsi. Oni su rezultatom 109:98 savladali Memphis Grizzliese.

Celticse je do pobjede predvodio Kyrie Irving sa 25 poena, dok se u ekipi Grizzliesa istakao JaMychal Green sa double-double učinkom od 21 poena i 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije