Durant presudio svojoj Oklahomi, Boston siguran u New Yorku

NBA liga

Durant presudio svojoj Oklahomi, Boston siguran u New Yorku

E. Škorić

Boston Celticsi, Miami Heat, Minnesote Timberwolvesi, Golden State Warriorsi upisali su pobjede u noći sa subote na nedjelju u NBA ligi.

Miami Heat je ugostio Memphis Grizzliese pa je slavio sa 115:89. Gosti su se donekle držali u prvom dijelu, u nastavku ih je Heat u potpunosti nadigrao. Johnson je s 23 poena bio najbolji domaći igrač, Winlsov je dodao 17, a kod gostiju Harrison je sa 17 bio najefikasniji.

U U Madison Square Gardenu Boston je sa 121:112 slavio protiv New York Knicksa, a koban za domaće bio je Kyrie Irving sa 31 poenom, osam asistencija i devet skokova. Brown je dodao 24 poena, a kod Knicksa se istakao Bruke sa 26 poena i osam asista.

Golden State Warriorsi su razbili Oklahomu Thunder City sa 112:80, a Kevin Durant je bivšem klubu ubacio 28 poena, dok mu je s 21 poenom i devet skokova te šest asista pomogao Curry. Young je dodao 16 poena, najbolji na drugoj strani bio je Russell Westbrook sa 15 poena, 12 skokova i sedam asistencija.

Uvjerljiva je bila i Minnesota nad Chicago Bullsima (122:104) uz 25 poena Younga, 23 Wigginsa i 22 Townsa, koji je imao i 13 skokova. Zach Lavine je ubacio 21 kod Bullsa.

Dodajmo još da je Utah Jazz s 97:90 bio bolji od Dallas Mavsa, dok je Los Angeles Lakers u Sacramentu trijumfovao sa 113:108

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi