Warriorsi konačno zaigrali kako znaju, Nurkić odličan u porazu Blazersa
(Foto: EPA) Warriorsi su na krilima Kevina Duranta i Klayja Thompsona uspjeli slaviti pobjedu i prekinuti niz od četiri uzastopna poraza

NBA liga se vratila nakon kratke pauze

Warriorsi konačno zaigrali kako znaju, Nurkić odličan u porazu Blazersa

Nakon kratke pauze zbog Dana zahvalnosti, sinoć je nastavljeno takmičenje u NBA ligi i odmah je viđeno nekoliko zanimimljivih susreta.

Goledn State Warriorsi su na svom parketu ugostili Portland Trail Blazerse i prekinuli niz od četiri uzastopna poraza. Warriorsi su, naime, slavili rezultatom 125:97.

Ekipa iz Oaklanda je konačno zaigrala kako zna i upisala dosta lagan trijumf. Nakon izjednačene prve dionice Warriorsi u drugoj nemeću svoj ubojiti ritam i jako brzo stižu do dvocifrene prednosti.

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Warriorsa od 59:44, da bi u trećoj dionici njihova prednost nekoliko puta prelazila i 20 poena razlike.

Uspjeli su Blazersi polovinom četvrte četvrtine koliko toliko smanjiti zaostatak, ali su domaći ponovo dodali gas i na kraju slavili sa 28 poena razlike.

Warriorsi su bili bez Curryja, ali su odlične partije pružili Kevin Durant i Klay Thompson. Durant je susret zvaršio sa 32, a Thompson sa 31 poenom na svom kontu.

Najefikasniji u ekipi Blazersa je bio Damian Lillard koji je ubacio 23 poena, dok je sjajnu partiju pružio i naš Jusuf Nurkić. Bh. centar je za 27 minuta na parketu ubacio 22 poena i upisao osam skokova. Dodao je i po jednu asistenciju i blokadu.

Posebno je zanimljivo bilo u Detroitu gdje su domaći Pistonski nakon produžetka slavili pobjedu nad Houston Rocketsima rezultatom 116:111. Gordon je uspio poravnati na 98:98 u posljednjim trenucima regularnog toka, ali njegovi Rocketsi ipak nisu imali snage u produžecima, pa su Pistonsi upisali trijumf na krilima raspoloženog trojca. Blake Griffin je upisao 28 poena i devet skokova, Drummond 23 poena i 20 skokova, dok je Reggie Jackson dodao 22 poena.

I LeBron James je pružio još jednu dobru partiju u dresu Lakersa koji su sa 90:83 na svom parketu savladali Utah Jazz. James je tako susret završio sa 22 poena, 10 skokova i sedam asistencija, dok je najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio Ingram sa 24 postignuta poena.

Rezultati sinoć odigranih utakmica NBA lige:

New York Knicks - New Orleans Pelicans 114:109
Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 112:121
Toronto Raptors - Wahington Wizards 125:107
Chicago Bulls - Miami Heat 96:103
Indiana Pacers - San Antonio Spurs 100:111
OKC - Charlotte Hornets 109:104
Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 114:116
Denver Nuggets - Orlando Magic 112:87
Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 125:97
Los Angeles Lakers - Utah Jazz 90:83
Detroit Pistons - Houston Rockets 116:111
Atlanta Hawks - Boston Celtics 96:114

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi