Wesley Matthews na meti Warriorsa
Sjajni šuter na meti kluba iz vrha NBA lige

Sjajni šuter ne planira da se zadrži dugo u New Yorku

Wesley Matthews na meti Warriorsa

Emir Dindić, foto: EPA

Prošle sedmice kada je Kristaps Porzingis iz New Yorka prešao u Dallas, u suprotnom smjeru otišla su tri košarkaša, od koja dva po svojoj prilici neće se dugo zadržati u redovima Knicksa. 

Dennis Smith Jr. je neko od koga se mnogo očekuje u New Yorku sljedećih sezone, dok DeAndre Jordan i Wesley Matthews bi se vrlo kratko mogli zadržati u Madison Square Gardenu. Ovoj dvojici veterana ugovori ističu ovog ljeta, ali po svemu sudeći jasno je da ih Knicksi ne misle zadržati za iduću sezonu.

U New Yorku već razmišljaju o tome da ih pošalju u nekom novu tradeu prije četvrtka, kada je posljednji dan za razmjene košarkaša. Međutim, iako u tome ne uspiju onda će najverovatnije ova dva košarkaša otkupiti ugovore , te samim time postati slobodni igrači te će imati opciju da potpišu za bilo koji tim do kraja sezone.

Wesley Matthews je u žiži interesovanja klubova koji pretenduju na sami vrh u ovoj sezoni. Golden State Warriorsi, Houston Rockets, Oklahoma City Thunder, Toronto Raptorsi i Philadelphia 76ersi, čekaju potez tima iz New Yorka, kako bi ponudili ugovor ovom sjajnom šuteru do kraja sezone.

Matthews je u Dallasu ove sezone bio na prosjeku od 13,1 poen i 2,3 skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi