Amerikanci se čude odgovoru Westbrooka na pitanje o Nikoli Jokiću, a šta će tek reći Srbi?!

Novinar je postavio jako zanimljivo pitanje

Amerikanci se čude odgovoru Westbrooka na pitanje o Nikoli Jokiću, a šta će tek reći Srbi?!

Esmer Oštraković

Novi triple-double sinoć je ostvario nevjerovatni Nikola Jokić, ali čak ni on nije mogao da spasi svoju ekipu novog poraza.

Košarkaši Denvera gostovali su kod LA Clippersa, te su poraženi sa dva poena razlike, a konačan rezultat bio je 102:100 za protivnike ekipe za koju igra Nikola Jokić.

Srbin je bio zaista sjajan na ovoj utakmici, ali ne vrijedi mu to mnogo jer je njegova ekipa na kraju poražena. Ubacio je 36 poena, imao 17 skokova i 10 asistencija, ali je promašio šut za pobjedu u posljednjim sekundama utakmice.

Trojkom 30 sekundi prije kraja Jokić je smanjio na 102:100, te je odlučio da uzme i posljednji šut na ovoj utakmici, ali ovaj put sreća nije bila na njegovoj strani, ne go na strani protivnika.

Za Jokića je ovo bio 24. triple-double u sezoni, ali i 129. u karijeri što su naravno sjajne brojke kada je riječ o individualnoj partiji ovog sjajnog košarkaša.

Oglasi

Amerika ipak bruji o komentaru koji je nakon utakmice dao Russel Westbrook nakon što ga je je dan od novinara upitao upravo o Nikoli Jokiću.

Naime, novinara je zanimalo kako je Westbrooku igrati protiv Nikole Jokića koji je "triple-double čudovište", baš kao i Westbrook.

"Nije kao ja. Niko nije kao ja. Tu završavam svu priču. Nikola je igračina, ali on nije ja i ja nisam on", rekao je Westbrook.

Jokićev trener vrijeđao sudije

Michael Malone u jednom trenutku bio je veoma ljut na sudije, a svoje emocije nije krio, te je napravio pravi šou za navijače u dvorani, ali i one koji su utakmicu gledali putem malih ekrana.

Oglasi

Bio je trener Denvera itekako ljut na sudije u posljednjoj dionici nakon što nisu dosudili prekršaj na šutu za tri poena nad njegovim košarkašem.

On je odlučio da odmah uđe na teren, te je vikao na sudije, a jednom od njih se čak unio i u lice što naravno nije tako česta pojava na NBA parketima.

"Je**te se, je**te se", urlao je Malone, a sudije su ga odmah poslale u svlačionicu zbog njegovih riječi.

Svoj šou Malone je imao sredinom posljednje četvrtine i vjerovatno je na taj način malo uticao i na svoje košarkaše, te je probao motivisati igrače da dođu do pobjede.

Na njegovu žalost to mu nije pošlo za rukom, a posljednji pokušaj na ovoj utakmici imao je niko drugi do možda i najbolji igrač u NBA ligi, Nikola Jokić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi