Američka zvijezda ne može smisliti Srbina: "Nikola Jokić je najgori MVP u posljednjih 40 godina"
Nikola Jokić na putu je do treće MVP nagrade u NBA ligi (Foto: MN Press / AFP)

Arenasu Jokić u mislima

Američka zvijezda ne može smisliti Srbina: "Nikola Jokić je najgori MVP u posljednjih 40 godina"

Midhat Šljivak

Nekadašnja NBA zvijezda Gilbert Arenas definitivno ne podnosi Nikolu Jokića. Za njega je Srbin najgori MVP NBA lige u posljednjih 40 godina.

Gilbert Arenas iz dana u dan dokazuje kako ne podnosi Nikolu Jokića, kao ni druge NBA zvijezde koje dolaze iz Evrope.

Nakon što je nedavno poručio kako bi sve Evropljanje trebalo vratiti kući jer su pokvarili i omekšali NBA ligu, sada je Nikolu Jokića prozvao najgorim MVP-jem u posljednjih 40 godina.

"Jokić je, statistički gledano, vjerovatno najgori MVP u posljednjih 40 godina", ispalio je Arenas i nastavlja svoju priču.

"Kada govorite o MVP nagradi, momci koji su su dobijali nagradi igrali su u ekipama koje su bile prve ili druge u ligi. Michael Jordan je bio MVP kada je Chicago bio sedmi, ali je imao prosjek od 35 poena, šest skokova i pet asistencija, te je bio lider po poenima i broju ukradenih lopti. To ima smisla jer je historijski učinak".

Oglasi

"Russell Westbrook je uzeo trofej kada je Oklahoma bila 10, imao je triple-double u prosjeku. I to ima smisla jer je uradio nešto nevjerovatno", govori Arenas i zatim se ponovo okreće Jokiću.

"Kada je Jokić 2021. godine uzeto nagradu Denver je bio peti, a on je ima prosjek od 26 poena, 10 asistencija i osam skokova po meču. Šta je tu historijski? Centar koji je umalo ostvario triple-double prosjek? Bio je blizu, bio je, ali nije uspio i dali su mu nagradu."

"Druga MVP nagrada je bila s prosjekom 28 poena, 13 asistencija i osam skokova. Denver je bio 10. u ligi. Šta je još tu historijski?", pita se Arenas.

Jasno je već svima da Gilbert Arenas nije ljubitelj evropskih igrača. Ipak, ovakvo nipodaštavanje igre Nikole Jokića, kojem se svijet divi na svakom koraku, zaista je bezobrazno. Kod nas bi rekli - svaka mu je za šamara.

Oglasi

Arenas je nekada bio sjajan strijelac

Gilbert Arenas je na parketu bio odličan, no njegove izjave i postupci van parketa su bili više nego kontroverzni.

Trostruki All Star igrač je većinu karijere proveo u Washington Wizardsima, a pored ovog tima nastupao je još za Golden State Warriorse, Orlando Magic i Memphis Grizzlies.

Tokom NBA karijere ubacivao je prosječno 20.7 poena po utakmici, a okončao ju je u Kini u dresu ekipe Shanghai Sharks.

Nikola Jokić je ove sezone na prosjeku od 26.4 poena, 12.3 skokova i devet asistencija po meču i glavni je kandidat za novu MVP nagradu. To bi očigledno moglo naškoditi Arenasu.

Jedina prijetnja srpskom košarkašu je Luka Dončić, no teško da će Slovenac uzeti nagradu ove sezone, iako ima nestvarne statistike.

Top Komentari

Aspirator
To je ono u fazonu “mišljenja i supci” svako ih ima hahha
2 1
Krivaja Zavidovići
Tipična kriza identiteta jer ni on nije Amerikanac i sad je veći katolik od pape...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti