Simultanka Russella Westbrooka za pobjedu Oklahome

Utah Jazz poražena u Chesapeake Energy Areni

Simultanka Russella Westbrooka za pobjedu Oklahome

Oklahoma City Thunder je večeras na krilima Russella Westbrooka slavila pobjedu protiv Utah Jazza sa 100:94 na domaćem parketu.

Uprkos brojnim zvijezdama u timu, Oklahoma ove sezone ne igra u skladu sa očekivanjima, ali na posljednja tri meča (računajući i večerašnji) uspjela je da veže pobjede i da se izvuče iz crnog niza.

Večeras nije dobro počela jer je već nakon prve dionice imala zaostatak od 28:19. Gosti su i tokom druge četvrtine držali prednost pa su na odmor otišli sa osam poena prednosti (47:39).

Ekipa iz Utaha je igra sjajno veći dio treće četvrtine i sredinom iste imala je maksimalnih 17 poena prednosti, a u posljednju dionicu ušla je sa 12. Ipak, tada na scenu stupa Russell Westbrook na čijim krilima je domaća ekipa smogla snage da napravi veliki preokret i četvrtu dionicu dobije sa čak 18 poena prednosti (32:14) što je u konačnici bilo dovoljno za pobjedu.

Westbrook je briljirao na ovom meču jer je postigao 34 poena, a tome je dodao 13 skokova i 14 asistencija. Osim njega, kod domaćih se istatako i Paul George sa 21 poenom, a podbacio je Carmelo Anthony sa 14 poena. Kod gostujuće ekipe sjajan je bio Donovan Mitchell sa 31 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti