Westbrookov tripl-double nedovoljan Oklahomi za pobjedu nad Sunsima

Booker vodio Phoenix do trijumfa

Westbrookov tripl-double nedovoljan Oklahomi za pobjedu nad Sunsima

Phoenix Sunsi su na svom parketu ugostili Oklahomu i slavili pobjedu rezultatom 114:100, a gostima nije pomogla ni još jedna sjajna partija Russella Westbrooka koji je stigao do 14. triple-doublea u sezoni.

Gosti su nešto bolje otvorili susret, te su održavali koliku-toliku prednost do pred kraj prve dionice. Međutim, Sunsi tada prelaze u vodstvo koje neće ispuštati do kraja susreta.

Držala je Oklahoma rezultatski priključak sve do zadnje dionice, te nije dopuštala domaćima da se "odlijepe". Tako su Sunsi u trećoj četvrtini stigli do plus 14, ali gosti vrlo brzo smanjuju deifcit na samo jedan poen.

Iapk, Sunsi u zadnjoj četvrtini rješavaju sve dileme oko pobjednika. Domaći prave sjajnu seriju i dolaze do najveće prednosti na utakmici od plus 18. Sunsima ostalo još samo da lagano privedu susret kraju i slave sigurnu pobjedu.

Kod Phoenixa je najefikasniji bio Devin Booker sa 26 postignutih poena, dok je TJ Warren dodao 23. Sjajnu partiju je pružio i mladi hrvatski centar Dragan Bender koji je ubacio 20 poena uz šest skokova i četiri asistencije.

Kada je u pitanju OKC, Westbrook je susret završio sa 26 poena, 10 skokova i 11 asistencija na svom kontu. George je dodao 19, a Steven Adams 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi