Sunsi u neizvjesnom meču pobijedili Hawkse, Hornetsi ubacili 131 poen Kingsima

NBA liga

Sunsi u neizvjesnom meču pobijedili Hawkse, Hornetsi ubacili 131 poen Kingsima

Košarkaši Phoenix Sunsa porazili su danas Atlanta Hawkse na domaćem parketu u veoma tijesnom meču sa 104:103.

Zaista je nevjerovatno šta su sve propustili na ovom susretu gostujući košarkaši jer su vodili gotovo tokom cijelog susreta. Već nakon prve dionice Hawksi su otišli na deset poena prednosti, a tokom drugog perioda ta prednost je rasla i do 14 poena, ali ipak domaći uspijevaju da se vrate u meč i da prije odlaska na odmor preokrenu rezultat i na pauzu odu sa prednošću 49:48.

U trećem periodu gosti ponovo uspijevaju da naprave devet poena prednosti, a sredinom četvrte dionice imali su i 12 poena viška, ali tada kreće njihov pad. Od tog trenutka uspjeli su da prokockaju vodstvo i na kraju se morali pomiriti za porazom koji je došao u posljednjim sekundama susreta, a domaći su slavili zahvaljujući sjajnom Bookeru koji je preuzeo odgovornost uposljednjim sekundama i napravio pravo malo čudo.

Najefikasniji kod domaćih bio je upravo Devin Booker koji je ubacio 34 poena, dok je TJ Warren imao tri poena manje. Kod gostiju po 20 poena imali su Kent Bazemore i Dennis Schroder, dok je Ersan Ilyasova ubacio poen više uz devet skokova.

U susretu koji je počeo od 4.00 sati Charlotte Hornetsi su porazili Sacramento Kingse sa 131:111. Kod pobjedničkog tima istakli su se Nicolas Batum sa 21 odnosno Dwite Howard sa 20 poena. S druge strane, za Sacramento Zach Randolph je ubacio 24 poena uz 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi